Nazywam się Anna Tomczyk

Jestem dietetykiem nie tylko zawodowo. Mogę śmiało powiedzieć, że jedzenie jest moją pasją. Opowiadam o tym jak połączyć smaczne ze zdrowym oraz jak zrzucić zbędne kilogramy, gotując przy tym prosto i szybko.

Jedzenie od zawsze było moją pasją. Już od małego fascynowało mnie jak przygotowuje się potrawy, więc asystowałam mamie przy prawie każdym posiłku w kuchni. Z biegiem czasu zainteresowało mnie jak łączyć smaki, aby komponowały się jak najlepiej, a także jak gotować, aby to co jemy było nie tylko pyszne, ale także pełne wartości odżywczych. W dietetyce najlepiej sprawdza się dla mnie zasada umiaru, a także zmieniania swojego sposobu żywienia małymi krokami, dając sobie tym samym szansę na długotrwałe wdrożenie nawyków.

Ukończyłam studia I stopnia na kierunku Dietetyka, na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi oraz studia drugiego stopnia na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu, gdzie wybrałam specjalizację Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych. Przygotowuję jadłospisy w oparciu o najnowsze wytyczne i rekomendacje. Nieustannie poszerzam swoją wiedzę uczestnicząc w szkoleniach poświęconych tematom z zakresu żywienia, a także na konferencjach. Poniżej prezentuję certyfikaty, które posiadam: